Wolontariat Prozdrowotny

Program „PZU Trasy Zdrowia” to program nakierowany na promocję zdrowego i aktywnego trybu życia.

W ramach programu organizowany jest konkurs grantowy dla gmin do 50 tysięcy mieszkańców na budowę na ich terenie Trasy Zdrowia, czyli mini kompleksu sportowo-rekreacyjnego. Gminy, które zaproponują najciekawsze położenie trasy i pomysł na działania animacyjne planowane przez gminę otrzymają wyposażenie ścieżek biegowych i dofinansowanie na działania animacyjne oraz wypożyczalnię sprzętu sportowego.

Aktywność fizyczna daje nam energię, dynamikę i siłę do działania. Z PZU Tras Zdrowia skorzystają aktywni sportowcy oraz ci, którzy chcą rozpocząć przygodę z aktywnością fizyczną. Ścieżki będą miejscami otwartymi również na inne formy ruchu i będą stanowić strefę treningów, zajęć, relaksu i integracji społeczności lokalnej.

Partnerem Programu jest Fundacja Volunteers for Sport. Więcej informacji o programie na stronie: