Akademia Bezpieczeństwa Fundacji PZU

W szkole, w domu, w sieci – bezpieczni z Fundacją PZU!

4 grudnia 2017 r. startuje Akademia Bezpieczeństwa Fundacji PZU! Projekt skierowany jest do uczniów szkół podstawowych. Od grudnia 2017 do lipca 2018 odwiedzimy
ok. 27 szkół z różnych zakątków Polski, gdzie kompleksowo będziemy edukować dzieci i młodzież w zakresie bezpieczeństwa.

Kształtowanie bezpiecznych zachowań i postaw w sytuacjach zagrożenia, uświadomienie dzieci i młodzieży w zakresie poruszania się w cyberprzestrzeni to główne zagadnienia naszej Akademii, które wzbogacimy atrakcyjnymi formami edukacji, zabaw i przedstawień.

W każdej szkole odwiedzonej przez zespół Akademii Bezpieczeństwa, jej uczniowie wezmą udział w zajęciach poświęconych prawidłowemu uczestnictwu w ruchu drogowym, odpowiedniemu reagowaniu w sytuacjach zagrożenia oraz umiejętności niesienia pomocy przedmedycznej. Zajęcia warsztatowe, przygotowane pokazy oraz specjalnie opracowane inscenizacje teatralne z pewnością zaciekawią uczestników każdego ze spotkań na trasie Akademii Bezpieczeństwa Fundacji PZU.

2020 r.

Tuszyn 22.05.2020, woj.Łódzkie

Radom 22.05.2020, woj.Łódzkie

Wystartował konkurs na Spot!
Stwórz Spot poświęcony sprawom bezpieczeństwa!

Nakręć krótki film promujący bezpieczeństwo w szkole, w domu, w sieci i na drodze.

Zapraszamy wszystkie szkoły podstawowe do przygotowania krótkiego, 40 lub 60 sekundowego, autorskiego filmu zainspirowanego tematyką bezpieczeństwa.

Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać Spot oraz niezbędne dokumenty na adres: SOS MUSIC Remigiusz Trawiński i Wojciech Zaguła sp.j. ul. Jagiellońska 20/1, 87-100 Toruń lub adres mailowy sosmusic@sosmusic.pl z dopiskiem - Konkurs na Spot. Mail musi zawierać nazwę Spotu oraz adres korespondencyjny szkoły.

Konkurs trwa do 30 kwietnia 2018 r.

Nagrodą w konkursie za I miejsce są 3 stoły do gry w piłkarzyki, za II miejsce 2 stoły do gry w piłkarzyki, za III miejsce 1 stół do gry w piłkarzyki.

Wyróżnione Spoty zostaną opublikowane na stronie www.fundacjapzu.pl