Szczegóły

21 grudnia 2021

Iskierka na Święta – akcja wolontariacka w Pile

Rękodzieło, dekoracje świąteczne, czas spędzony na wspólnym pomaganiu i ciepłe myśli wysyłane pod adresem samotnych i potrzebujących – to wszystko towarzyszyło wolontariuszom PZU z Piły, którzy zorganizowali swoją akcję na rzecz pilskiego hospicjum.

Projekt „Iskierka na Święta” został najwyżej oceniony w jesiennej edycji konkursu grantowego dla pracowników PZU pn. „Wolontariat to radość działania”. W listopadzie Wolontariusze PZU z Centrum Operacji Pracowniczych PZU w Pile spotkali się, aby wspólnie przygotować ozdoby świąteczne. Dekoracje, własnoręcznie przygotowane ciasta i pierniki, koce i prześcieradła wolontariusze przekazali do placówki. Pięknym symbolem chęci pomocy, wielkiego serca i zaangażowania jest choinka, którą wolontariusze ubrali dla podopiecznych hospicjum.

Część wykonanych ozdób została wystawiona na aukcji ogłoszonej wśród pracowników PZU. Zebrane pieniądze zostały przekazane na konto hospicjum. Dzięki nim zostaną zakupione środki higieny osobistej dla pensjonariuszy.

Zapraszamy do obejrzenia filmowej relacji z tego wydarzenia!